All posts by Fjalisti

Order By

Bora

Reshje e ngurtë atmosferike në formë kristalesh të vogla gjashtëkëndore apo në kokrra të vogla, që

Djathi

Djathi është ushqim që vie si derivat i qumështit dhe që prodhohet me shije, struktura dhe

Nostalgjia

Nostalgjia është ndjenjë keqardhjeje dhe pikëllimi për mungesën e njerëzve apo vendeve të dashura apo për

Demagogjia

Praktikë politike për të fituar pëlqimin e popullit, duke joshur aspiratat e tyre me premtime. Në

Piedestali

Mbështetje e lartë prej guri, apo tjetër material, mbi të cilën vihet një statujë, shtyllë, përmendore,

Politika

Fjala politike nënkupton ndikimin ndaj personave tjerë dhe përfshin krijimin e një vendimi të përbashkët për

Festa

Ditë e shënuar që kremtohet çdo vit me rite dhe ceremoni të ndryshme, për të përkujtuar

Solstici

Solstici është periudha e vitit kur Dielli ndodhet në pikën më të largët nga ekuatori, efekt

Fatamorgana

Fatamorgana është një fenomen i mirazhit, i shkaktuar nga kushtet e veçanta termike të ajrit që

Simpatia

Prirje instinktive që na bën ta ndiejmë të afërt e ta duam dikë apo diçka. Bëhet