Order By

Barbari

Emër me të cilin grekët dhe romakët definonin të huajt; i prapambetur, primitiv. Fjala barbar ka

Sinonimi

Fjalë e ngashme me një tjetër në aspektin e domethënies. Shembuj: udhë e rrugë, trim e

Palindromi

Shkronja, fjalë, fjali apo shifra që mund të lexohen njësoj nga e djathtë në të majtë

Magnati

Kapitalist me fuqi ekonomike të madhe, anëtar i familjeve më të fuqishme dhe të pasura që

Çokollata

Produkt ushqimor i përbërë nga kakao, sheqeri etj; pije e trashë me çokollatë. Etimologjia azteke na

Hipopotami

Kafshë e egër gjitare, barngrënëse herbivore me lëkurë të trashë, këmbë të shkurtra dhe gojë të
6825032694464687" data-ad-slot="6957648451">

Lapsusi

Lapsusi është një gabim padashje në të shkruarit apo në të folurit për shkaqe shpërqëndrimi apo

Googol

Googol përbëhet nga numri një (1) i ndjekur nga njëqind zero (0). Për herë të parë

Naiv

Mbiemri naiv do të thotë që është i thjeshtë, i padjallëzuar, i patëkeq; instinktiv apo primitiv.