INFO

Periudha: Shek. XIII

Prejardhja: Arabe

Familja e fjalëve:

Sinonime: -

Antonime: -

Shprehje: 

Qafa e gjirafës

Gjirafa, fjala dhe etimologjia

DMTH

Gjirafa është një gjitar që jeton në vende të ngohta: karakteristike ka qafën dhe kembët e para shumë të gjata.

Figurativisht, person me qafë të gjatë.

Gjirafa e ka zemrën larg mendimeve; është dashuruar dje, por ende nuk e di (Stefano Benni)

Shikime totale: 1 929|Shikime sot: 1

ETIMO

Fjala gjirafë rrejdh nga gjuha arabe “zarrāfa“, e cila rrjedh nga gjuha egjiptase “zor-aphé”, që do të thotë qafë e gjatë.

Kemi të bëjmë me një rast (kafshë) ku karakteristika pamore kryesore ka mbizotëruar në sajimin dhe etimologjinë e fjalës.

Shikime totale: 1 929|Shikime sot: 1

[wp-review]

Shikime totale: 1 929|Shikime sot: 1