Category Archives: Shoqëri

Order By

Barbari

Emër me të cilin grekët dhe romakët definonin të huajt; i prapambetur, primitiv. Fjala barbar ka

Magnati

Kapitalist me fuqi ekonomike të madhe, anëtar i familjeve më të fuqishme dhe të pasura që

Kozmopoliti

Kozmopolit është ai që e konsideron veten si qytetar i gjithë botës; me mentalitet të hapur

Prestigji

Konsideratë, respekt, reputacion apo diçka që të bën më autoritar apo të rrit autoritetin; iluzion, mashtrim.

Bashkëshorti

Bashkëshorti është burri lidh martesë me gruan e tij (bashkëshorten). Bashkëshorti është e përbërë nga fjalët

Demagogjia

Praktikë politike për të fituar pëlqimin e popullit, duke joshur aspiratat e tyre me premtime. Në

Politika

Fjala politike nënkupton ndikimin ndaj personave tjerë dhe përfshin krijimin e një vendimi të përbashkët për

Rebeli

Person që e kundërshton pushtetin me masa të ndryshme; mund të konsiderohet kryengritës i paorganizuar. Etimologjia